Del 26 de novembre a l’1 de desembre es durà a terme a Port Louis, República de Maurici, la tretzena sessió del Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial.

El Comitè està conformat per 24 estats parts de la Convenció de 2003. Actualment l’integren Armènia, Àustria, Azerbaidjan, Camerun, la Xina, Xipre, Colòmbia, Cuba, Djibuti, Filipines, Guatemala, Jamaica, Japó, Kazakhstan, Kuwait, Líban, Maurici, Països Baixos, Palestina, Polònia, Senegal, Sri Lanka, Togo i Zàmbia.

Durant els sis dies de reunió, el Comitè examinarà: 40 sol·licituds de diferents països i multinacionals d’elements per a ser incorporats a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, 7 per a la Llista del Patrimoni Cultural Immaterial que requereix Mesures Urgents de Salvaguarda i 2 propostes per al Registre de Bones Pràctiques de Salvaguarda.

Revisarà també els informes sobre l’estat actual dels elements ja inscrits en les Llistes, les propostes de programes i projectes, la prestació d’assistència internacional i els informes dels estats parts sobre la utilització de l’assistència internacional del Fons del Patrimoni Cultural Immaterial, entre altres assumptes.

Cal destacar que aquest any s’analitzaran temes com la participació de les ONG en l’aplicació de la Convenció i el seguiment de les recomanacions rellevants del grup de treball obert sobre la governança, els procediments i els mètodes de treball dels òrgans rectors de la UNESCO.

Més informació: https://ich.unesco.org/es/13com